Balatonboglári Tenisz Club (BBTC)

H 8630 Balatonboglár, Tinódi u. 2.
Telefon/Fax: 00 36 /85/ 351 241
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Életképek a Balatonboglári Tenisz Klubból

  

A BALATONBOGLÁRI TENISZ KLUB TÖRTÉNETE - BALATONI IGAZ MESE -

A BALATONBOGLÁRI TENISZ KLUB TÖRTÉNETE - BALATONI IGAZ MESE -

Egyszer volt, hol nem volt...
a balatonboglári platánfák árnyékában, valamikor a XX. század elso éveiben, néhány helybeli és nyaraló fiatal megpróbálkozott a világhódító útjára induló teniszjátékkal.

Az első teniszpálya 1903-ben épült, melyet hamarosan még további négy követett, így az 1920-as években - a centrum mai helyén - komoly teniszélet vehette kezdetét. Teniszklubot hoztak létre, ahol az amatőr játékosok névsora mellett megjelent az első igazolt versenyző is, Harmath Lajos, aki győzelmeivel és kitartó munkájával - megírta ezt a mesét. A fehér sport szerelmeseiből a sportág elkötelezettjei, a kis labdaszedőkből jó nevű teniszjátékosok lettek.
az óperenciás tengeren innen,
a háborús pusztítások után, az 50-es évek elején az épségben maradt két pályán elindult az utánpótlás nevelés, megkezdődött a rendszeres teniszoktatás. A Balatonboglári Állami Gazdaság támogatásával újjászerveződött a teniszklub, amelyhez napról-napra egyre többen csatlakoztak. A tehetséges tanítványok (köztük a három Harmath gyermek) hamarosan részt vettek az országos és nemzetközi versenyeken is. 1958-ban a Magyar Tenisz szövetség mesteredzői címmel jutalmazta a vörös salak nagy mesterét, Harmath urat.
hetedhét határon túl...
híre ment a nyüzsgő és sokak számára irigylésre méltó boglári tenisz életnek. A hobbi játékosok és az igazolt versenyzők már igen nagy létszámban ütötték a labdát. Míg ma a Road Show számít a vízpart mellett vendégcsalogatónak, addig a 70-es években a hazai tenisz csillagok tartottak bemutató mérkozéseket a helyiek és a nyaralók nagy örömére. (Gulyás István, Körmöczy Zsuzsa, Asbóth József, Ádám András). Emellett továbbra is zajlott a komoly felkészülés. A férfi csapat 1974-ben feljutott az OB II.-be, és viszonylag hosszabb ideig szerepeltek ebben az osztályban.
1978-ban a mese még nem ért véget, de a hősökből egyszer legenda lesz; elhunyt Harmath Lajos.
Még az üveghegyen is túl?
lehetett érezni, hogy a kitartó munka valamikor meghozza gyümölcsét.
A 80-as és 90-es évek minden tekintetben sikeres két évtizednek mondható. Pontverseny alapján - akkor még BLSE néven - bekerültek a legjobb húsz egyesület közé. A BB. Rt. és a Boglárlellei Önkormányzat segítségével tovább szépült, pontosabban bovült a telep: pályák, öltözők, fedett csarnok létesültek. Mecénásként nyújtotta kezét a korán elhunyt Mészáros Győző, aki nagyon sokat tett azért, hogy e mesekönyvnek a legszebb borítója legyen. Így alakult ki 1983/84-ben az ország egyik legnagyobb teniszcentruma 14 szabadtéri és egy fedett pályával, még mindig a platán fák árnyékában!
Történt egyszer, hogy varázslatos szél fújt Boglár városkában. A szél belekapott a hajóvitorlába, és fedélzetén a tehetségekkel csak úgy röpült a hajó. Ez volt az új generáció! A kitűnő szakmai munka beérett, sok szép egyéni és csapat siker született:
Egyéniben
Lányok: Paszér Éva, Molnár Gabriella, Molnár Ildikó, Hankó Tilda, Regős Hedvig, Regős Éva, Iványi Dóra, Tóth Antónia, Molnár Amarilla, Varga Edina, Fiúk: Samu Mihály, Mészáros András, Pór Péter, Iványi Bálint 

KIEMELKEDŐ VERSENYZŐK               

 

KIEMELKEDŐ VERSENYZŐK               

ifj. Fekete Rudolf
szül: 1970.
Három éven keresztül 2. volt a magyar férfi ranglistán
Davis Kupa válogatott volt Szovjetunió ellen
Sokáig külföldön dolgozott, mint játékos-edző
Most pedig itthon számítanak szakmai tudására.

Szalai Ilona
Szül: 1981.
A 90-es években rendezett korosztályos bajnokságok
első három helyezése közül egyet mindig megnyert.
1995-ben átigazolt Zalaegerszegre, jelenleg az USA-ban tanul tenisz-ösztöndíjjal.

Kovács Krisztina
Szül: 1979.
1994-97 között az országos korosztályos bajnokságok
legnagyobb favoritjának számított.
Ezt követően a Budapesti Spartacus-hoz igazolt (OB I.)"Mindig a tenisznek fogok élni" - Rádics Attila video-riportja

Kuti Kis Rita
Szül: 1978.
A Balatonbogláron nevelkedett versenyzők közül
Ő jutott a legmesszebbre.
Legjobb magyar ranglistahelyezés: 1.
Legjobb világranglista helyezés: 47.
Csapatban:
1985-ben a fiúk a korosztályos országos ifjúsági csapatbajnokságon 3. helyezést értek el, de ez volt az az időszak, amikor a gyengébb nemre, azaz a hölgyekre jobban felfigyelt a teniszvilág. Megalakult egy igen erős női csapat, amely egy sikersorozatot indított útjának. 1987-ben - szinte az első próbálkozásokra - az OB I. alsó ágába jutottak fel. Legjobb eredményük: 1996. OB I. felső ág 3. hely

XX. század, és a szél még mindig fúj.
A BBTC (Balatonboglári Tenisz Club) 1998. óta, mint önfenntartó klub működik, Varga Kálmán elnökletével. Jelenleg 80 felnőtt tagot és 40 fos versenyzői gárdát számlál a A tenisz iskolát (10 évesnél fiatalabb gyermekek) szerződésben működteti Szabó Zoltánné Paszér Éva. Innen kerülnek feljebb a kiválasztott tehetséges gyermekek a klubba. Őket edzi: Fekete Rudolf, Berkes Pál, Fekete Tamás ifj. Fekete Rudolf
A 14 salakpályán, - melyből kettő kivilágított - áprilistól októberig megállás nélkül száll a sárga labda. Elő- és utószezonban külföldi csapatok is edzőtáboroznak itt. A szép centrum pedig 2001-ben tovább szépült egy új, modern klubházzal.

Vitorlákat fel! De hol van a kapitány?
Hát igen. Ekkora hajónak egy nem is elég!
Fekete Rudolf (vezetőedző) és Berkes Pál (edző, gazdasági vezető) már hosszú évek óta a tenisz "tengerén" szolgálnak. Berkes Pál már gyermekként is ezeken a pályákon ütötte a labdát, Rudi 'bá pedig (ahogy a gyerekek hívják) 1984-tól főfoglalkozású edzője a klubnak. Mindketten nagyon sokat tettek és tesznek azért, hogy a versenyekről a jó eredmény, a pályákról pedig a jó hangulat ne hiányozzon. őket megtalálni a tenisztelepen, bármikor látogat oda az ember. Még hosszú-hosszú mesét írhatnék róluk, de talán elég, ha annyit mondok: kapitány nélkül el sem indul egy hajó!!!

Aki nem hiszi, járjon utána..

KapcsolatLépj velük kapcsolatba elérhetőségeink bármelyikén

Üzenj nekünk!

Információk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus lobortis dictum elit eu placerat. Nullam vel pellentesque tortor, nec ornare enim. Phasellus lobortis dictum elit.

Címünk

Balatonboglári Tenisz Club
8630 Balatonboglár, Tinódi u. 2

Nézd meg a térképen